Εκπαίδευση Πολιτών στις Βασικές Πρώτες Βοήθειες-ΚΑΡΠΑ πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ελευσίνας

Αρχική >> Εκπαίδευση Πολιτών στις Βασικές Πρώτες Βοήθειες-ΚΑΡΠΑ πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ελευσίνας
Από: 
4 Μαρ 2017 - 12:45
Εώς: 
4 Μαρ 2017 - 14:45

                                                                                   Μαρούσι, 6/3/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ A΄ΒΟΗΘΕΙΩΝ-ΚΑΡΠΑ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ

Με επιτυχία και σημαντική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε  το Σάββατο 4 Μαρτίου το Πρόγραμμα ΚΑΡΠΑ-Α΄ Βοηθειών σε συνεργασία με την ΕΔΟΚ στο 2ο Γυμνάσιο Ελευσίνας που βρίσκεται επί της οδού Χατζηδάκη από τις 10π.μ. - 14.μ.μ. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα διευρυμένο που αφορά στην Καρδιοαναπνευστική Ανάνηψη και στις βασικές Α’ Βοήθειες και διοργανώθηκε σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Το Πρόγραμμα απευθύνεται στο γενικό πληθυσμό, σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, σε γονείς, σε ηλικιωμένους, σε εργαζόμενους του Δήμου (συνεργεία, αθλητικά κέντρα, παιδικούς σταθμούς, κοινωνική πρόνοια), συλλόγους αθλητικούς, φυσιολατρικούς, περιηγητικούς, σωματεία και συλλόγους εργαζομένων, προσκόπους και πολλούς άλλους.

Διοργανώθηκε στο Δήμο Ελευσίνας διαδραστική εκδήλωση θεωρητικής και πρακτικής προσέγγισης θεμάτων όπως η καρδιοπνευμονική ανάνηψη, ξένο σώμα στο λάρυγγα-πνιγμονή, λιποθυμία, δηλητηρίαση από οινόπνευμα (μέθη), τραύμα, αιμορραγία, ρινορραγία, έγκαυμα, διάσειση, διάστρεμμα, τσίμπημα σφήκας-μέλισσας, ηλίαση, υποθερμία. Το σεμινάριο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και να εκπαιδευτούν 46 άτομα.

Η Αντιδήμαρχος κα Οικονόμου Δέσποινα δήλωσε σχετικά: «Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων και τους εθελοντές διασώστες της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Κρίσεων (ΕΔΟΚ), που για δεύτερη χρόνια έδωσαν την δυνατότητα στους δημότες μας να ενημερωθούν για τα παραπάνω ενδιαφέροντα θέματα».